VALL DEL CONGOST – UT MONTNEGRE CORREDOR – VILADRAU LA GARRIGA

Cap de setmana on hem tingut representació del CEM Cerdanyola en diferents activitats. Aquesta vegada presència tant en activitats competitives, com en d’altres de caire més lúdic.

VALL DEL CONGOST
El dissabte un grapat de corredors de la secció de Trail van cometre la gosadia de llevar-se a una hora intempestiva per anar cap a Aiguafreda. Aquest era el punt de trobada on començava l’entrenament oficial de la Cursa de la Vall del Congost.
Dos horaris: a les 6 del matí començava l’entrenament pels que anaven més «lents» i a les 7 pels ràpids. I dues distàncies 21 i 42 km.

Entreno Vall del Congost Així, els nostres corredors van quedar repartits en les dues distàncies. En Rope, l’Òscar i el Xavi van sortir a les 6 del matí i van fer el circuit corresponent a la mitja. I el Lluís Cordon i en Luís Martínez van sortir a les 7 i van fer la marató. Entre els corredors presents, destacar la presència de Jessed Hernández i Lluís Sanvicente. Malgrat les temperatures gèlides de primera hora, van gaudir d’una jornada assolellada i un cop acabat el circuit de la mitja els corredors van gaudir d’un bon esmorzar a Can Bellver. Posteriorment els que feien la distància de 42km van continuar l’entrenament.

En definitiva una matinal amb molt bon ambient, una gran festa del Trail.

ULTRA TRAIL MONTNEGRE CORREDOR
L’altre protagonista del dissabte va ser en David Javega, que corria la Ultra Trail Montnegre Corredor.
Aquesta cursa recorre els paratges més bonics del parc natural Montnegre i El Corredor. David Javega
Com en tants altres casos hi havia 3 opcions de participació: L’Ultra de 112 km, la Marató de 42 km i la Mitja de 22 km. En aquest cas el corredor del CEM Cerdanyola David Javega corria la distància més llarga, tot i que no va poder acabar la cursa.
Amb sortida i arribada a Vallgorguina els recorreguts ressegueixen els corriols amagats d’Olzinelles, el Turó Gros, Santa Maria i Sant Martí de Montnegre. Descobriu la Riera dels Furiossos, Hortsavinyà, el Coll de Tres Termes, la Creu de Canet, el Montalt, el Turó de Llorita, Sant Andreu del Far, el Santuari del Corredor…
Circuit ben senyalitzat que fa difícil (tot i que no impossible) perdre’s, amb un recorregut espectacular donat l’entorn on es realitza. I en aquest cas amb l’afegit de trobar neu en gran part del circuit. Però per contra uns avituallaments una mica justets, que l’organització haurà de millorar en properes edicions.

TRAVESSA VILADRAU-LA GARRIGA
I el diumenge va tocar una jornada de caire més lúdic i apte per a tots els públics (o quasi tots), la travessa Viladrau – La Garriga. Organitzada pel Centre Excursionista Garriguenc, es tracta d’una caminada d’uns 32km pensada per gaudir del Montseny i tot l’entorn que l’envolta. D’aquesta manera, la pràctica totalitat del recorregut transcorre pel Parc Natural. image(4)
En aquest cas els agosarats van ser en Marti, Rafa, Albert, Wenceslao i Mon, que a les 5:30h ja eren a la Garriga esperant pujar al bus que els havia de portar a Viladrau, punt d’inici de la travessa.
Igual que el dissabte fa molt de fred i tot just baixar del bus comencen a caminar. Als dos km hi ha el primer control i amb xocolata calenta i galetes es preparem per pujar a Collformic, senders estrets i colgats de la neu caiguda durant la setmana anterior li donen a la travessa un aire especial, les relliscades i les caigudes són freqüents, i sobre tot ralenteixen la marxa dels més de 800 participants.
A Collormic km 10 aproximadament, un bon esmorzar, entrepà de butifarra i uns quants glops de vi ajuden a passar el fred i animen la segona part de la travessa. Creuem el Plà de la Calma completament nevat, el sol enlluerna i obliga a posar-se ulleres de sol.

image(10) Al tercer control abandonen el camí de la Matagalls Montserrat i inicien la llarga baixada cap a la Garriga, primer per corriols encantadors i al final per pistes transitades.
7H de caminada ens porten a la plaça de l’Ajuntament de la població i obsequien amb una llonganissa a tots els marxaires. Ha estat una jornada ben aprofitada i amb molt bona companyia, fins a la propera.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.